Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Circa 900 de hectare de terenuri agricole din RM afectate de grindină

© Sputnik / Nikolai Kozlovsky / Accesați arhiva multimediaПодкормка кукурузы
Подкормка кукурузы - Sputnik Moldova
Abonare
Ploile cu grindină care au căzut, joi şi vineri, în Republica Moldova au distrus suprafeţe importante de culturi agricole.

CHIŞINĂU, 5 iunie – Sputnik. Potrivit estimărilor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE), aproximativ 900 de hectare de culturi agricole au fost afectate de ploile cu grindină care au căzut în a doua parte a zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri. Aceste informaţii au fost oferite de reprezentanţii SPCSE pentru corespondentul Sputnik Moldova.

Cele mai mari pagube au fost provocate de ploile cu grindină în localitatea Cişmichioi din autonomia găgăuză. Suprafaţa de terenuri cultivate afectată de grindină a fost în acest sat de 700 de hectare. De asemenea, au fost distruse 23 de hectare de viţă de vie şi acoperişurile a 15 case.

Grindina a făcut ravagii şi în satul Chiosalia din raionul Cantemir, unde valoarea pagubelor încă nu a fost estimată. Dar şi aici au fost afectate zeci de hectare de terenuri agricole.

Potrivit SPCSE, ploile cu grindină au mai afectat 25 de hectare de livezi în satul Alexeevca şi 135 de hectare de porumb în satul Frumuşica, ambele localităţi fiind din raionul Floreşti. Există informaţii că mai multe livezi au fost lovite de stihie în satul Larga din raionul Briceni.

„Comisiile pentru situaţii excepţionale urmează să calculeze suprafaţa exactă a terenurilor cultivate ce au fost afectate de intemperie, precum şi suma pagubei materiale”, au menţionat reprezentanţii SPCSE.

Fluxul de știri
0