Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declaraţie: la moment comerţul moldo-rus este sub potenţialul real

Abonare
Ministrul moldovean al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula şi viceministrul agriculturii din Federaţia Rusă, Levin Sobolev, au apreciat actuala stare de lucruri în comerţul bilateral drept una care nu valoroifică potenţialul real.

CHIŞINĂU, 4 iunie – Sputnik. Joi la Milano a avut loc întrevederea Ministrului moldovean al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula, cu viceministrul agriculturii din Federaţia Rusă, Levin Sobolev, informează MAIA.

Potrivit sursei, agenda discuţiilor a cuprins subiecte ce vizează colaborarea moldo-rusă  în domeniul agroalimentar, precum şi problematica comerţului reciproc, care a inclus şi subiectul eliminării restricţiilor temporare la importul anumitor tipuri de produse agricole moldoveneşti pe piaţa rusă. Ministrul moldovean a  exprimat recunoştinţă pentru reînnoirea permisiunii pentru cele 10 întreprinderi moldoveneşti de a exporta în anul curent mere pe piaţa Federaţiei Ruse şi totodată, a apreciat acest pas drept unul important pentru agenţii economici din ambele ţări, care aduce o notă de optimism  şi va contribui, evident, la  continuarea cooperării tradiţionale în cadrul acordurilor pe termen lung.

MAIA subliniază că cei doi oficiali au pledat pentru măsuri concrete de reluare a comerţului reciproc, al cărui nivel  nu corespunde potenţialului existent, fapt regretabil pentru ambele Părţi. În context, a fost fixată această prioritate ca o sarcină pe termen scurt.

Fluxul de știri
0