Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comisia specială pentru susținerea agricultorilor, în prima ședință

© Sputnik / Parlamentul RMparlament
parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia specială pentru elaborarea și aprobarea de către Parlament a pachetului de modificări legislative în vederea susținerii agricultorilor s-a convocat joi în prima ședință.

CHIŞINĂU, 4 iunie – Sputnik. Subiectele discutate de autorități cu agricultorii au vizat identificarea unor surse financiare suplimentare pentru majorarea Fondului de subvenționare a producătorilor agricoli, precum și posibilitatea de stabilire, începând cu acest an, a cotei de 0% la impozitul pe venit, cu condiția reinvestirii venitului obținut în dezvoltarea propriei afaceri din domeniul agricol.

Speakerul Andrian Candu a menționat că toate inițiativele legislative propuse pentru reabilitarea și dezvoltarea agriculturii vor fi discutate inițial în cadrul Comisiei speciale. 

În cadrul ședinței au fost discutate mai multe propuneri venite din partea agricultorilor. De asemenea, reprezentanții Ministerului Finanțelor urmează să prezente o analiză a datelor statistice privind încasările la buget și evoluția indicatorilor macroeconomici în perioada în care în Moldova a existat cota de 0% la impozitul pe venit, precum și alte informații suplimentare în vederea identificării unor soluții pentru majorarea Fondului de subvenționare a producătorilor agricoli. 

La ședință au participat Ministrul Finanțelor Anatol Arapu, Viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Loghin, reprezentanți ai asociațiilor de agricultori și producători agricoli din Republica Moldova.

Următoare ședință a Comisiei speciale va avea loc săptămâna viitoare.

 

Fluxul de știri
0