Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul pledează pentru reformarea unui șir de instituții

© Sputnik / Evgheni PanasencoПремьер-министр Республики Молдова Кирилл Габурич
Премьер-министр Республики Молдова Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Abonare
În baza recomandărilor partenerilor internaționali, în RM vor fi reformate Comisia Națională de Integritate, Curtea Constituțională, Institutul Național al Justiției, precum și alte instituții de stat.

CHIȘINĂU, 4 iunie – Sputnik-Moldova. Prim-ministrul Chiril Gaburici, prezentând raportul cu privire la cele 100 de zile ale activității sale în postul de șef al Cabinetului de Miniștri, a declarat că în pre4zent se preconizează a fi reformate câteva instituții de stat.

Gaburici a spus că Procuratura va deveni independentă din punct de vedere politic și îi va priva pe judecători și deputați de imunitate, deoarece toți cetățenii sunt egali în fața legii. În baza recomandărilor partenerilor internaționali vor fi reformate Comisia Națională de Integritate, Curtea Constituțională și Institutul Național al Justiției, precum și alte instituții. Toate aceste procese deja au demarat.

Premierul a declarat că pe viitor Guvernul va continua să activeze pe trei direcții prioritare: unitatea națională, consolidarea statului de drept, stabilizarea economică.

Totodată, Gaburici a menționat că în ultimul timp au fost reluate negocierile cu partea transnistreană, fapt ce ne va permite să îmbunătățim condițiile de trai ale cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Fluxul de știri
0