Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Regulament nou pentru studiile superioare de master

© Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim Titovшкола
школа - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației a elaborat proiectul Regulamentului cu privire la organizarea studiilor superioare de master, ciclul II.

CHIŞINĂU, 4 iunie – Sputnik. Proiectul prevede că orice instituție de învățământ superior interesată în oferirea de programe de studii superioare de master, urmează să treacă în mod obligatoriu prin procesul de evaluare externă. 

Decizia cu privire la autorizarea de funcţionare provizorie, la acreditare, neacreditare sau la retragerea dreptului de organizare a unui program de studii se va adopta de Guvern la propunerea Ministerului Educaţiei, în baza rezultatelor evaluării externe efectuate de Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Profesional sau de o altă agenție de asigurare a calității înregistrată în Registrul European pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior.

Organizarea concursului și metodologia de admitere la studii superioare de master, precum și metodologia de calculare a mediei generale de concurs, se vor stabili prin regulamentele instituționale elaborate de fiecare instituţie de învăţământ superior în parte. Senatele instituțiilor ofertante de programe de master vor stabili și data începerii anului universitar pentru ciclul II de studii superioare.  

În domeniile generale de studiu „Arte”, „Psihologie”, „Medicină veterinară”, „Medicină”, „Farmacie” şi în domeniile de formare profesională „Limbi moderne” și „Arhitectură” – studiile superioare de master se vor organiza numai prin învăţământ cu frecvenţă.

Regulamentul va intra în vigoare după aprobarea lui de Guvern. 

 

Fluxul de știri
0