Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Penal: oamenii legii din Moldova şi Olanda au descoperit o crimă gravă

© SputnikProcurori moldoveni şi olandezi
Procurori moldoveni şi olandezi - Sputnik Moldova
Abonare
Trei moldoveni sunt reţinuţi pentru comiterea unei crime grave în Olanda. Operaţiunea de identificare, localizare şi reţinere a suspecţilor a fost realizată de oamenii legii din Republica Moldova şi Olanda.

CHIŞINĂU, 4 iunie – Sputnik. Trei cetăţeni moldoveni au fost reţinuţi pentru comiterea unei crime grave pe teritoriul Olandei, soldată cu decesul unei persoane. Potrivit procurorilor, aceştia au jefuit casa unei familii, folosind de o manieră periculoasă pentru viaţă şi sănătate, mijloace improvizate pentru imobilizarea stăpânilor casei. Aceste informaţii au fost făcute publice joi în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de procurori din Republica Moldova şi Olanda, transmite Sputnik Moldova.

Identificarea, localizarea şi reţinerea celor trei suspecţi a fost posibilă datorită cooperării organelor poliţiei şi procuraturii din Republica Moldova şi Olanda, precum şi datorită implicării oamenilor legii din Rusia, Italia şi Franţa.

Cazul a avut loc în luna iulie a anului trecut, când învinuiţii, cu măşti pe cap, au pătruns în locuinţa unei familii din oraşul Winterswijk, Olanda. Indivizii au imobilizat proprietarii locuinţei, legîndui cu bandă adezivă, după care au sustras bunuri estimate la aproximativ 570 euro. La scurt timp după comiterea crimei, în curtea casei a fost depistat cadavrul proprietarului, în vârstă de 52 de ani, legat cu bandă adezivă. Conform expertizelor bărbatul a decedat în rezultatul asfixierii, menţionează serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Sursa notează că după comiterea tâlhăriei, inculpaţii au părăsit teritoriul Olandei Aceştia au fost anunţaţi în căutare internaţională. La scurt timp unul dintre indivizi a fost reţinut în Franţa, iar altul – pe teritoriul Federaţiei Ruse. Aceştia urmează să fie extrădaţi autorităţilor olandeze pentru a fi traşi la răspundere penală.

Cel de al treilea suspect a fost reţinut recent în Republica Moldova, chiar în localitatea sa de baştină. Acesta a mai fost implicat în comiterea de infracţiuni contra proprietăţii pe teritoriul UE.

Procurorii au declarat că identificarea, localizarea şi reţinerea celor trei suspecţi a fost posibilă după multă muncă depusă de oamenii legii din ambele state. Vârstele presupuşilor infractori sunt cuprinse între 28 şi 29 de ani.

Procurorii au menţionat că suspectul reţinut în Republica Moldova va fi cercetat şi judecat în ţară, iar ceilalţi doi – în Olanda. Ei riscă să stea după gratii aproximativ 12 ani.

Fluxul de știri
0