Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Educaţiei: încep examenele de absolvire a gimnaziului

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaДосрочная сдача ЕГЭ по географии и литературе
Досрочная сдача ЕГЭ по географии и литературе - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova a anunţat că sesiunea examenelor de absolvire a gimnaziului se va desfăşura în acest an în perioada 4-15 iunie.

CHIŞINĂU, 4 iunie – Sputnik. Ministerul Educaţiei informează că absolvenţii clasei a IX-a vor susţine, în perioada 4-15 iunie, examenele de absolvire a gimnaziului.

Într-un comunicat al ministerului se menţionează că sesiunea se examen include probe la limba şi literatura română (elevii alolingvi), matematică, limba de instruire, istoria românilor şi universală.

Primul examen din sesiunea curentă va avea loc pe data de 4 iunie, când elevii alolingvi vor susţine proba la limba şi literatura română. În total la acest examen vor participa 6427 de candidaţi din 269 de instituţii de învăţământ.

Pe 8 iunie, candidaţii vor avea examen la matematică, iar pe 11 iunie – la limba de instruire. Sesiunea de examene se va încheia pe data de 15 iunie cu proba la istoria românilor şi universală.

La sesiunea de examene de absolvire a gimnaziului vor participa în total 32 887 de candidaţi. Probele se vor desfăşura în 1188 de gimnazii şi licee din ţară.

Sesiunea suplimentară va avea loc în perioada 1- 7 iunie.

Fluxul de știri
0