Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gaburici cere noi explicaţii de la „Registru”

© Sputnik / Evgheni PanasencoПремьер-министр Республики Молдова Кирилл Габурич
Премьер-министр Республики Молдова Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean Chiril Gaburici are impresia că termenul de bază pentru eliberarea paşapoartelor biometrice este prea lung şi cere explicaţii despre acest fapt de la Î.S. "Registru".

CHIŞINĂU, 3 iunie – Sputnik Moldova. După ce a primit informaţii despre scumpirea paşapoartelor, premierul Chiril Gaburici a cerut explicaţii de la Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor despre cauzele termenelor prea mari în care cetăţenii îşi potr ridica paşapoartele biometrice.

„Eu am primit explicaţia referitor la scumpirea paşapoartelor. Am înţeles cum se formează costul paşaportului”, a declarat Gaburici miercuri la şedinţa Guvernului.

Dar ceea ce încă nu a înţeles premierul este „de ce termenul de bază (pentru eliberarea paşaportului biometric, n.red.) este de 30 de zile”.

„Vreau să primesc informaţii exacte în cât timp se perfectează un paşaport”, a declarat premierul.

Gaburici a mai subliniat că are impresia că termenul de bază, cel de treizeci de zile, a fost stabilit cu premeditare: „pentru ca oamenii să achite mai scump pentru un termen mai scurt”, susţine Chiril Gaburici.

Serviciul de presă al Guvernului aminteşte că la 20 mai curent Întreprinderea de Stat „Registru” a majorat tarifele pentru perfectarea actelor. Perfectarea unui paşaport biometric timp de 30 de zile costă 850 de lei, faţă de 750 cât era anterior. Obţinerea paşaportului în 15 zile costă 1060 de lei, faţă de 950 cât era anterior, iar eliberarea acestuia timp de o zi costă 1700 de lei, faţă de 1520 de lei cât era preţul înainte de scumpirea de la 20 mai 2015.

Fluxul de știri
0