Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul Rusiei nu are acces în Parlamentul UE

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaЗам.министра иностранных дел РФ Владимир Чижов
Зам.министра иностранных дел РФ Владимир Чижов - Sputnik Moldova
Abonare
Doi diplomaţi ruşi au interdicţie de a intra în incinta Parlamentului European. Decizia a fost luată ca răspuns la "lista neagră" a reprezentanţilor UE, care nu au voie să intre în Rusia.

CHIŞINĂU, 3 iunie — Sputnik Moldova. Parlamentul European a decis marţi să limiteze accesul ambasadorului Rusiei în Uniunea Europeană, Vladimir Cijov, în incinta instituţiei.

Acesta ar fi un răspuns la „lista neagră” a unor reprezentanţi ai instituţiilor şi statelor din UE care au interdicţie de intrare în Federaţia Rusă, notează RIA Novosti, cu referire la un anunţ al serviciului de presă preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz.

„Parlamentul European îi limitează ambasadorului accesul liber la adunare, precum şi unui alt diplomat”, se spune în comunicatul.

Totodată, în comunicat se mai face menţiunea că Parlamentul European suspendă conlucrarea în cadrul Comitetului pentru Cooperare Parlamentară UE-Rusia şi va permite accesul membrilor Dumei de Stat şi Consiliului Federal al Rusiei în Parlamentul European a exclusiv în baza permiselor roz.

Vineri în presa occidentală a fost publicată „lista neagră” a cetăţenilor ţărilor UE cărora le-a fost interzisă intrarea în Rusia. Documentul include numele a 89 de persoane. Printre aceştia figurează aproximativ 20 de membri actuali şi 10 foşti membri ai Parlamentului European, actualilor şi foştilor conducători ai serviciilor secrete ai Marii Britanii şi Ţărilor Baltice, unei serii de conducători militari britanici, germani, polonezi şi estonieni, dar şi adjunctului companiei de stat române „Transgaz”.

Luni şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a anunţat care a fost criteriul de bază de care s-au condus autorităţile de la Moscova atunci când au elaborat lista europenilor cu interdicţie de intrare în Rusia. Problema de bază a fost şi în acest caz situaţia din Ucraina.

 

Fluxul de știri
0