Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Neînţelegeri între serviciile secrete ale SUA şi Germaniei

© Sputnik / Давыдов / Accesați arhiva multimediaАмериканские солдаты, Soldaţi americani în Irak
Американские солдаты, Soldaţi americani în Irak - Sputnik Moldova
Abonare
Mass-media: serviciile secrete ale SUA au sistat aprovizionarea cu tehnică a militarilor germani din Irak.

CHIŞINĂU, 3 iunie — Sputnic Moldova. Serviciile secrete ale SUA au îngheţat colaborarea cu Serviciul Federal de Informaţii al Germaniei, care asigurau securitatea soldaţilor Bundeswehr în oraşul Erbil din Irak, informează tabloidul Bild, cu referire la un colaborator al serviciilor americane.

Din vara anului 2014, Germania susţine diviziunile de luptă kurde în nordul Irakului, în lupta cu extremiştii care controlează părţi din Irak şi Siria şi terorizează populaţia locală. În decembrie, Ministerul Apărării al Germaniei a luat decizia de a trimite în Irak o misiune din sute de militari pentru instruirea soldaţilor kurzi.

Potrivit publicaţiei, este vorba de tehnica americană de recunoaştere şi supraveghere, necesară pentru securitatea militarilor germani care instruiesc kurzii irakieni în Erbil. Tabloidul menţionează că partea americană încă nu a răspuns la solicitarea Germaniei privind colaborarea tehnică, expediată acum câteva săptămâni.

 

Fluxul de știri
0