Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lebedev: conflictul din Ucraina a fost provocat de ţările occidentale

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр РФ В. Путин провел встречу с исполнительным секретарем СНГ Сергеем Лебедевым
Премьер-министр РФ В. Путин провел встречу с исполнительным секретарем СНГ Сергеем Лебедевым - Sputnik Moldova
Abonare
Conflictul din Ucraina a fost provocat de o serie de factori, inclusiv aportul distructiv al unor ţări occidentale.

CHIŞINĂU, 3 iunie – Sputnik Moldova. Conflictul din Ucraina a fost provocat de o serie de factori, inclusiv aportul distructiv al unor ţări occidentale, a declarat preşedintele Comitetului Executiv – secretarul executiv al CSI, Serghei Lebedev.

Potrivit lui, „circumstanţele create provoacă o îngrijorare justificată în ţările CSI, care pledează unanim pentru normalizarea rapidă a situaţiei în această ţară prietenă vecină”.

Cresc riscurile pentru securitatea spaţiului CSI în alte direcţii, a spus Lebedev. „Este vorba de sporirea tensiunilor în regiunea afgano-pakistaneză, creşterea terorismului şi extremismului în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, unde se activizează grupările radicale extrem de agresive”, a precizat el. 

Lebedev a menţionat că aceste procese dictează necesitatea consolidării eforturilor comune în sfera asigurării securităţii. „Cooperarea în sfera militară este analizată în calitate de direcţie cheie de interacţiune”, a spus Lebedev.

 

 

Fluxul de știri
0