Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

NATO continuă cooperarea cu Moldova

© Sputnik / фото пресс-служба правительства РМГабурич и НАТО
Габурич и НАТО - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții NATO şi-au anunțat intenția de a dezvolta cooperarea cu RM, inclusiv în domeniul securității.

 

CHIȘINĂU, 2 iunie – Sputnik-Moldova. Prim-ministrul RM, Chiril Gaburici, a discutat, marț,i cu reprezentanții Comitetului NATO pentru Parteneriate şi Securitate prin Cooperare despre situația din republică și cea din regiune, despre cooperarea RM — NATO, precum și despre perspectivele dezvoltării acestei cooperări, transmite Sputnik-Moldova cu referire la serviciul de presă al Guvernului RM.

Premierul moldovean a vorbit despre scopurile pe care și le propune Cabinetul de Miniștri al RM, menționând trei direcții de bază: unitatea națională, supremația legii și stabilitatea economică. Gaburici a punctat problemele interne și externe cu care se confruntă astăzi RM, printre acestea fiind reglementarea diferendului transnistrean, restricțiile comerciale, criza financiar-bancară, precum și situația încordată legată de conflictul armat din țara vecină, Ucraina.

Membrii delegației Comitetului NATO pentru Parteneriate şi Securitate prin Cooperare s-au arătat interesați de situația din republică, de proiectele implementate de Guvernul de la Chișinău, de măsurile întreprinse în cazul restricțiilor comerciale și de consolidarea capacității de apărare și securitate a țării.

Reprezentantul special al NATO pentru Caucaz şi Asia Centrală, James Appathurai, a menționat că vizita delegației reprezintă o bună ocazie pentru discutarea scopurilor, programelor și posibilităților în vederea îmbunătățirii relațiilor dintre RM și țările-membre NATO.

Aceasta este prima vizită la Chișinău a unei delegații a Comitetului NATO pentru Parteneriate şi Securitate prin Cooperare.

 

Fluxul de știri
0