Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Infracţionalitatea juvenilă a crescut cu peste 13%

© SputnikCătuşe
Cătuşe - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul total al minorilor care au comis infracţiuni anul trecut a fost de 1761.

CHIŞINĂU, 2 iunie – Sputnik Moldova. Numărul total al minorilor care au comis infracţiuni anul trecut a fost de 1761 sau cu 13,5% mai mult comparativ cu anul 2013. Preponderent, infracţiunile au fost săvârşite de băieţi.

Două treimi dintre minorii culpabili de săvârşirea infracţiunilor au vârsta cuprinsă între 16-17 ani. Infracţiunile cel mai des comise de minori rămân a fi furturile, jafurile, actele de huliganism, infracţiunile legate de droguri şi escrocheriile, potrivit datelor prezentate de Biroul Naţional de Statistică

Pe parcursul anului 2014, au fost reţinuţi 5 minori pentru comiterea omorurilor şi 22 pentru violuri, 24 minori au comis infracţiuni legate de droguri şi 69 — furturi ale mijloacelor de transport.

Anul trecut au fost condamnaţi 264 de minori sau fiecare al şaselea minor care a comis infracţiuni. Numărul minorilor deţinuţi în instituţiile penitenciare a ajuns anul trecut la 59, inclusiv 32 de minori în penitenciarele de tip închis. Cei mai mulţi minori care îşi ispăşesc pedeapsa în izolatoare şi instituţii penitenciare au fost condamnaţi pentru omor.

 

 

Fluxul de știri
0