Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Integrarea minorităților naționale, o prioritate a Guvernului RM

© Sputnik / фото пресс-служба правительства РМГабурич и Белякова
Габурич и Белякова - Sputnik Moldova
Abonare
Integrarea minorităților naționale care locuiesc pe teritoriul Moldovei rămâne a fi o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău.

 

CHIȘINĂU, 2 iunie – Sputnik-Moldova. Integrarea minorităților naționale și unitatea națională constituie una dintre prioritățile actualului Guvern, a declarat marți prim-ministrul RM, Chiril Gaburici, în cadrul întrevederii cu directorul general al Biroului Relații Interetnice (BRI), Elena Beleacova, transmite Sputnik-Moldova, cu referire la serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri.

„Avem multe provocări la acest capitol, dar realitatea de astăzi indică necesitatea adoptării unor politici menite să promoveze unitatea națională și integrarea în societate. În lipsa unor astfel de politici, există pericolul izolării anumitor grupuri etnice de restul societății. Republica Moldova este foarte diversificată din punct de vedere al etniilor. De aceea, trebuie să creăm condiții pentru consolidarea apartenenței civice și integrarea minorităților naționale, totodată protejându-le cultura, tradițiile, limba”, a menționat Premierul Chiril Gaburici.

Pe parcursul întrevederii, părțile au discutat despre elaborarea unui Plan de acțiuni privind integrarea minorităților etnice în Moldova pe anii 2015 – 2020, precum și planul de acțiuni pe anii 2016 – 2020 privind susținerea romilor.

Mai mult decât atât, Șeful Executivului a solicitat directorului BRI să prezinte, cât mai rapid, un Plan de acțiuni privind integrarea minorităților etnice, pentru a doua jumătate a acestui an, indicând și resursele financiare necesare pentru implementarea acestui Plan.

 

 

Fluxul de știri
0