Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vânzările pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă au crescut cu 5%

© Evgheni PanasencoТелефон
Телефон - Sputnik Moldova
Abonare
În primele trei luni ale anului, volumul total al vânzărilor pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă a crescutcu cinci la sută.

CHIŞINĂU, 2 iunie – Sputnik Moldova. Agenţia Naţională de Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) raportează că volumul vânzărilor pe acest segment de piaţă a însumat 834,5 milioane de lei, în creştere cu aproape 5% faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut.

„Creşterea se datorează, în principal, sporirii volumul traficului de voce în reţelele de telefonie mobilă. Indicatorul respectiv a s-a majorat cu 4,5% şi a depăşit cifra de 1,5 miliarde minute”, potrivit ANRCETI.

Cel mai mare număr mediu lunar de minute vorbite la telefonul mobil a fost înregistrat de clienții SA “Orange Moldova”. Un utilizator final al SA „Moldcell” a vorbit în mediu lunar la telefon 162 de minute, iar cel deservit de SA “Moldtelecom”– 105 minute.

SA „Moldcell” a obţinut venituri în sumă de 232,8 milioane de lei. Veniturile SA “Orange Moldova” au constituit 572,1 milioane de lei, iar veniturile SA “Moldtelecom” au scăzut cu 7,6% şi au însumat 29,5 milioane de lei. 

 

 

 

 

 

Fluxul de știri
0