Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Vinul Moldovei” îşi orientează activităţile comerciale spre China

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaВинодельческий завод "Массандра" в Крыму
Винодельческий завод Массандра в Крыму - Sputnik Moldova
Abonare
„Vinul Moldovei” este în căutarea unor noi piețe de desfacere.

CHIŞINĂU, 2 iunie – Sputnik Moldova. În premieră, reunite sub brandul de țară, 17 companii vinicole din Moldova vor participa la o expoziție specializată la Beijing – TopWine China 2015, care se va desfășura în perioada 4-6 iunie. 

Магазин - Sputnik Moldova
Vinurile și divinurile moldovenești vor ajunge în Kostroma

Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului din Moldova (ONVV), a declarat că participarea RM la expoziţie face parte din Planul de Marketing al ONVV, prin care „Vinul Moldovei” este promovat ca simbol al calității și un brand recunoscut la nivel internațional.

„Suntem siguri că la expoziție vinificatorii noștri vor stabili noi parteneriate de afaceri și vor beneficia de mai multe oportunități de creștere a exporturilor”, a declarat Munteanu.

La expoziția de la Beijing sunt așteptați aproximativ 10 mii de vizitatori. Pentru a cunoaște mai bine vinurile noastre, pe durata evenimentului vizitatorii vor fi invitați la 2 degustări specializate. Trei masterclass-uri specializate, care se vor desfășura la standul Moldovei, sunt pregătie să răspundă curiozității vizitatorilor.

Alina Fortunatova, expert principal de marketing, ONVV susţine că, „China prezintă un potențial imens pentru lărgirea pieței de desfacere a „Vinului Moldovei”.

În prezent 20 de companii vitivinicole din Moldova își exportă produsele în China.

Fluxul de știri
0