Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţiştii din RM vor verifica mai riguros maşinile cu numere străine

© Sputnik / Evgheni PanasencoПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General al Poliţiei din republica Moldova a anunţat că în ţară are loc verificarea riguroasă a mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare străine. Potrivit poliţiei, aceste mijloace de transport sunt exploatate de cele mai multe ori cu încălcarea regulilor de securitate.

CHIŞINĂU, 2 iunie – Sputnik Moldova. În Republica Moldova se desfăşoară un şir de acţiuni de verificare a vehiculelor  cu numere străine, anunţă IGP. Controalele sunt efectuate de angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare şi Misiunii EUBAM.

Acţiunile de  verificare a vehiculelor  cu numere străine au loc în baza cerinţelor, reglementărilor tehnice şi standardelor naţionale şi internaţionale. Potrivit IGP, „rezultatele activităţii de supraveghere şi control asupra circulaţiei rutiere desfăşurate pe întreg teritoriul ţării denotă faptul că în ultimul timp a sporit numărul vehiculelor înmatriculate în alte state şi exploatate în Republica Moldova cu abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare”.

Oamenii legii susţin că unii deţinători ai acestor unităţi de transport ignorează în mod conştient atât măsurile obligatorii de întreţinere în stare tehnică bună, precum şi efectuarea în termen a controlului tehnic de stat a mijloacelor de transport pe care le deţin.

„Zilnic sunt formate zeci de grupuri mixte care activează pe întreg teritoriul ţării, întru depistarea şi documentarea şoferilor care încalcă legislaţia rutieră”, menţionează IGP.

Instituţia a mai precizat că doar în decurs de trei zile, echipele mobile au documentat 182 de contravenţii comise în legătură cu exploatarea mijloacelor de transport cunumere de înmatriculare străine.

Potrivit IGP, cel mai frecvent şoferii exploatează vehiculele cu defecţiuni tehnice, reutilate fără autorizaţia respectivă, fără a fi supuse testării tehnice, fără asigurare obligatorie de răspundere civilă şi cu încălcarea regulilor vamale (vinieta).

În scopul reducerii numărului accidentelor rutiere cu implicarea vehiculelor înmatriculate în alte state, asigurării exploatării acestora conform cerinţelor tehnice, standardelor în vigoare şi reglementărilor ecologice, verificările vor fi efectuate  zilnic, pe întreg teritoriul ţării şi fără termeni stabiliţi de finalizare a acestor controale, avertizează IGP.

Fluxul de știri
0