Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Banca Națională a vândut 7 milioane de dolari

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a efectuat pe piața valutară interbancară afaceri spot pentru a vinde valută europeană unică.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik Moldova. Banca Națională a Moldovei a efectuat pe piața valutară interbancară, în aprilie 2015, afaceri spot (condiții de calcul, când plata pentru afaceri se face imediat) pentru a vinde 7 milioane 327,5 mii de dolari, transmite Sputnik Moldova.

În cadrul acestor afaceri, s-au efectuat și operații de vânzare a valutei europene. Astfel, Banca Națională a efectuat pe piața valutară interbancară operații spot pentru cumpărarea a 7,9 milioane de dolari, dar și operații svop (două afaceri de conversiune contrapuse pentru una și aceeași sumă cu diferite date ale cursului) pentru a cumpăra 766,7 mii de dolari și euro în sumă de 2 milioane 155,2 mii de dolari.

În decembrie 2014, reglementatorul a efectuat pe piața interbancară afaceri spot de vânzare a aproximativ 378 milioane de dolari, dar și operații svop de cumpărare a aproximativ 597 mii și vânzarea a 11 milioane de dolari.

Afacerile spot de vânzare/cumpărare a valutei pe lei moldovenești influențează asupra masei monetare. Ele prevăd că valuta se vinde în condiții în care ea va fi cumpărată din nou în aceeași sumă după o anumită perioadă de timp și la cursul, calculat în momentul afacerii. Operațiile svop sunt un instrument reversibil, ele nu influențează masa monetară pentru o perspectivă mai  îndelungată.

Fluxul de știri
0