Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Marţi, primul examen de BAC 2015. Când vor avea loc următoarele probe

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaExamen, Экзамен
Examen, Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educaţiei al republicii Moldova a anunţat că la 2 iunie are loc primul examen din sesiunea de Bacalaureat din anul curent. De asemenea, instituţia a făcut public programul sesiunii de BAC 2015.

CHIŞINĂU, 2 iunie – Sputnik Moldova. Marţi în Republica Moldova se desfăşoară primul examen din sesiunea de Bacalaureat din acest an. Ministerul Educaţiei menţionează că astăzi elevii alolingvi susţin examenul la limba și literatura română.

La acest examen urmează să se prezinte 3512 candidaţi, iar proba se va desfăşura în 68 de centre de bacalaureat, a informat Ministerul.

Instituţia mai precizează că vineri, 5 iunie, va avea loc examenul la limba de instruire, iar pe data de 9 iunie candidaţii vor susţine examenul la limba străină. Cel de-al patrulea examen se va desfăşura pe data de 12 iunie. Atunci, candidaţii de la profilul  real vor susţine proba de examen la matematică, iar cei de la profilul umanist – la istoria românilor şi universală. Ceilalţi candidaţi vor avea tot la 12 iunie examen la profilul arte, sport sau tehnologic.

Pe data de 16 iunie se va desfăşura proba de examen la alegere. Candidaţii au şi-au ales o disciplină din cele 7 propuse de Comisia Naţională de Examene – geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria românilor şi universală şi informatica.

Ultima probă de bacalaureat din sesiunea curentă va avea loc pe 19 iunie. Candidaţii vor susţine în această zi examenul la limba maternă (ucraineană, bulgară  şi găgăuză).

Examenul de bacalaureat se va desfăşura în 103 centre de bacalaureat. Lucrările vor fi verificate în perioada 2 – 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC la 27 iunie. Candidaţii la bacalaureat vor avea la dispoziţie 48 de ore pentru depunerea contestaţiilor – în zilele de 27-28 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestaţiilor, vor fi anunţate la data de 6 iulie.

Sesiunea suplimentară de bacalaureat va avea loc în perioada 16-23 iulie.

Ministerul Educaţiei a mai precizat că în anul curent vor susţine examenul de bacalaureat 26818 candidaţi, dintre care 7533 sunt restanţieri din sesiunile precedente.

Fluxul de știri
0