Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Volumul țigărilor de contrabandă din RM în UE s-a redus de şapte ori

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaТабачная фабрика
Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Abonare
În 2010, vameșii moldoveni au depistat 1,4 milioane de pachete de țigări de contrabandă la punctele de trecere a frontierei cu România, iar în 2014 – 231 de mii de pachete.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik Moldova. Volumul țigărilor de contrabandă din Republica Moldova în Uniunea Europeană s-a redus în patru ani de 7 ori, a declarant, luni, la o conferință de presă Iurie Ceban, șeful Departamentului de aplicare a legii al Serviciului Vamal.

"În 2010, au fost înregistrate 276 de tentative de trecere ilegală peste frontieră a produselor din tutun. Este vorba de 1,4 milioane de pachete de țigări. Pe acest fapt au fost intentate 12 dosare penale. Prin eforturile comune ale serviciilor vamale din Moldova și România, în 2014 au fost atestate deja doar 142 de cazuri de contrabandă. Infractorii au încercat să introducă ilegal în România  231 de mii de pachete de țigări. În acest caz au fost iniţiate doar două dosare penale”, a subliniat Ceban.

Potrivit lui, acest lucru a devenit posibil datorită colaborării cu Direcția Generală a Vămilor din România, dar și noilor mecanisme de control a mărfurilor la frontieră, inclusiv scanarea și schimbul permanent de date.

Ceban a mai menţionat că vameșii depistează țigările de contrabandă inclusiv cu ajutorul a peste douăzeci de câini de la Centrul chinologic.

 

Fluxul de știri
0