Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei grădinițe în Transnistria construite cu suportul Rusiei

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Accesați arhiva multimediaДетский дом
Детский дом - Sputnik Moldova
Abonare
Participanții la conferință i-au comunicat lui Dmitri Rogozin despre acest lucru.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sutnik-Moldova. Luni la Tiraspol s-a desfășurat videoconferința cu participarea vicepremierului Rusiei Dmitri Rogozin consacrată dării în exploatare în Transnistria a trei grădinițe construite cu suportul financiar al FR.

„Rusia va fi mereu alături de Transnistria”, a declarat Rogozin.

La conferință au participat Alexei Juravlev, deputat în Duma de Stat a FR, fondatorul organizației autonome necomerciale „Integrarea euroasiatică”; Aleksandr Argunov, directorul acestei organizații; Evgheni Șevciuk, șeful administrației de la Tiraspol; Farit Muhametșin, ambasadorul FR în RM, și Serghei Gavrilov, deputat în Duma de Stat a FR.

Cele trei grădinițe – din Tiraspol, Bender și satul Sucleea din raionul Slobozia – au fost inaugurate luni.

Rogozin a spus că construirea instituțiilor sociale în rmn este realizată la indicația directă a lui Vladimir Putin. Oficialul de la Moscova a adăugat că Rusia va continua politica de construire a noilor obiecte cu menire social-economică.

Juravlev a menționat că, „în pofida tuturor impedimentelor apărute după anul 2012, și celelalte instituții prevăzute în proiect vor fi ridicate în termenul stabili”t.

Partea rusă planifică să construiască încă nouă obiective: un centru perinatal, o grădiniță la Râbnița, spitale pentru bolnavii de tuberculoză la Râbnița și Bender, o școală cu predare în limba moldovenească în satul Tașlâc din raionul Grigoriopol, blocuri pentru facultățile de medicină și chimie ale universității din Transnistria ș. a.

„Suntem sincer uimiți și bucuroși că într-un timp atât de scurt au fost construite aceste grădinițe minunate. Este un succes. Mulțumim mult lui Aleksei Juravlev și echipei sale”, a spus Farit Muhametșin.

 

Fluxul de știri
0