Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC: a început recepţionarea cererilor de votare la locul aflării

© Sputnikalegeri, выборы
alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care nu se pot deplasa la secţiile de votare pot să solicite să fie înscrise în lista celor care votează la locul aflării.

CHIŞINĂU, 1 mai – Sputnik Moldova. Comisia Electorală Centrală a anunţat luni că până la data de 13 iunie inclusiv, cetăţenii pot depune cereri privind votarea la locul aflării.

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă, menţionează CEC.

„Cererile se fac în scris, cu 2 săptămâni înainte de ziua votării şi până la ora 18.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris până la ora 15.00 dacă se prezintă un certificat medical. Doar persoanele cu dizabilităţi de vedere pot înainta cereri privind votarea la locul aflării inclusiv în formă verbală”, a precizat CEC.

Instituţia a subliniat şi faptul că doar persoanele care fac parte din categoriile menţionate mai sus pot să voteze conform listei de alegători la locul aflării, întocmită de biroul electoral al secţiei de votare în baza cererilor acestora. Cetăţenii care nu au fost înscrişi într-o astfel de listă nu pot vota la locul aflării.

Fluxul de știri
0