Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fermieri: cerealele de prima grupă sunt în pericol din cauza secetei

Пшеница
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Culturile cerealiere din raionul Drochia și Cahul ar putea avea de suferit din cauza secetei.

 

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik Moldova. Dacă ţinem cont de prognoza meteo pentru apropiatele zece zile, constatăm că în țară se așteaptă secetă, iar aceasta va influența în primul rând grâul și orzul, a declarat, luni, în faţa jurnaliștilor Alexandru Slusari, președintele Uniunii producătorilor agricoli UniAgroProtect.

”În multe raioane n-a plouat de la mijlocul lui aprilie. Pentru culturile de primăvară încă nu e prea târziu, dar situația devine tot mai complicată cu fiecare zi. La toate problemele financiare se mai adaugă și cele legate de vreme”, afirmă Slusari.

Slusari consideră că nici ”condițiile de iernare nu au fost prea favorabile”.

Singura posibilitate ”de supraviețuire” pentru mii de fermieri sunt "subvențiile suplimentare la fiecare hectar de semănături”, a încheiat Slusari.

Anterior, producătorii agricoli au anunțat că amână protestele de amploare până la 1 iulie.

În acest răstimp, parlamentarii trebuiau să adopte un șir de proiecte de lege, menite să-i ajute pe agricultorii moldoveni. În ședința din 28 mai, deputații au ratificat acordul privind creditul de 12 milioane de dolari acordat de Banca Mondială pentru susţinerea fermierilor.

 

la Banca Mondială a unui

Fluxul de știri
0