Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri – 2015. Ilan Şor s-a lansat în cursa electorală pentru Orhei

© пресс-служба бизнесмена Илана ШораМолдавский бизнесмен Илан Шор
Молдавский бизнесмен Илан Шор - Sputnik Moldova
Abonare
Ilan Şor s-a lansat sâmbătă în cursa electorală pentru Primăria oraşului Orhei.

CHIŞINĂU, 30 mai – Sputnik Moldova. Candidatul din partea Partidului „Ravnopravie” Ilan Şor şi-a prezentat programul electoral la o conferinţă de presă şi ulterior în faţa locuitorilor din Orhei în cadrul unui concert electoral. 

журналисты - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Atenţie, briefing: „Ilan Şor – candidat la funcţia de primar la Orhei"

Ilan Şor a declarat că în cazul în care va fi ales primar la Orhei în activitatea sa va avea patru priorităţi: infrastructura, domeniul social, economia oraşului şi crearea unui fond extrabugetar în care vor fi virate surse pentru dezvoltarea oraşului atât din partea investitorilor şi partenerilor de afaceri, cât şi din partea sa personală. 

„Vor fi renovare drumurile în oraş, vor fi iluminate 100% toate străzile, iar locuitorii nu vor plăti nici un ban pentru iluminat. Vom stabili Wi-Fi gratuit în locurile publice. Vom invita în oraş arhitecţi renumiţi care vor restabili clădirile ce fac parte din patrimoniul oraşului Orhei”, a declarat Şor.      

Candidatul la funcţia de primar a mai declarat că o prioritate a sa mai este şi renovarea clădirilor sociale din Orhei: grădiniţe, şcoli, spitale. 

„Vom compensa 100% plăţile la serviciile comunale pentru păturile socialmente vulnerabile, pentru alte categorii de populaţie vom face scutiri de la 10% la 20%. Vor fi acordate compensaţii la naşterea copiilor. Vom asigura transport public gratuit în oraş. Vom redeschide întreprinderile din Orhei care au fost închise”, a declarat Şor. 

Fiind şi preşedinte al echipei „Milsami” care în acest an a luat titlul de campion naţional la fotbal, Ilan Şor a declarat că va construi în oraş mai multe terenuri şi săli sportive şi va înfiinţa o Academie a fotbalului. 

„Vom face din Orhei o oază economică şi atractivă pentru investitori. Am decis să fac campion nu doar echipa Milsami, dar şi oraşul Orhei”, a declarat Ilan Şor. 

La concertul electoral organizat de Ilan Şor au venit mii de orheieni. Pe scenă au evoluat interpreţi cu renume în ţară precum şi peste hotare, printre care Natalia Gordienco, Constantin Moscovici, trupa „Zdob şi Zdub”. 


Fluxul de știri
0