Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În ultima duminică a lui mai va fi marcată ziua râului Nistru

© Sputnik / Foto: Vadim ŞterbateCetatea Soroca si râul Nistru
Cetatea Soroca si râul Nistru - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Mediului subliniază că manifestările legate de marcarea zilei Nistrului urmăresc copul de a-i aduce un omagiu celui mai frumos râu al ţării.

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik Moldova. În ultima duminică a lunii mai pe întreg teritoriul Republicii Moldova este marcată Ziua Nistrului. În acest an evenimentul va avea loc la 31 mai.

Ministerul Mediului subliniază că manifestările planificate urmăresc copul de a-i aduce un omagiu celui mai frumos râu al ţării. De asemenea, în acest an, pentru prima dată la eveniment vor participa, alături de reprezentanţii mai multor instituţii de stat din ţara noastră, oficiali din cadrul corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, reprezentanţi ai administraţiei din stânga Nistrului şi specialişti ecologi din Ucraina. Autoritatea centrală de mediu subliniază că urmăreşte să stimuleze „crearea unui mediu de cooperare şi de dezvoltare a capacităţilor pentru eliminarea riscurilor provocate de problemele cu care se confruntă râul Nistru”.

Potrivit Ministerului Mediului, în acest an în premieră va organiza o expediţie pe fluviu cu scopul evaluării implementării proiectelor investiţionale în domeniul protecţiei şi gestionării durabile a apelor Nistrului. Expediţia va începe în regiunea în satul Talmaza şi se va finaliza în satul Palanca. Instituţia a mai subliniat necesitatea conştientizării importanţei majore a fluviului Nistru pentru Republica Moldova, cu incărcătura sa socială, istorico-culturală, turistică, precum şi însemnătatea lui pentru economia regiunii şi menţinerea echilibrului ecologic.

Fluxul de știri
0