Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MAI, pentru viitorul protejat al copiilor

© Sputnik / Ministerul Afacerilor InterneZiua copilului
Ziua copilului - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul de Interne, UNICEF şi teatrul „Guguţă” au organizat o acţiune prilejuită de Ziua copilului.

CHININĂU, 29 mai – Sputnic Moldova. Ministerul de Interne, în parteneriat cu UNICEF Moldova şi Teatrul Municipal de păpuşi „Guguţa” a desfăşurat, pe stadionul Clubului Sportiv „Dinamo”, o manifestare  culturală-sportivă, cu genericul „Copil protejat – Familie Fericită”.

Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului şi a beneficiat de un program special de  „luptă corp la corp”, demonstraţii spectaculoase de arte marţiale, operaţiuni cu implicarea cailor şi câinilor de serviciu.

MAI va depune toate eforturile pentru a asigura generaţiei în creştere o copilărie protejată, o viață în siguranță, un mediu sănătos, oferindu-le încrederea în ziua de mâine într-o societate prosperă și democratică, a menţionat în deschiderea evenimentului ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan.

Reprezentantul UNICEF în RM, Nune Mangasaryan, a declarat: „Fiecare copil are dreptul să crească în familie și să fie protejat de violență. Polițiștii au un rol important în prevenirea violenței în familie și asigurarea unui mediu familial sănătos, pentru a oferi copiilor cel mai bun start în viață”.

După încheierea programului festiv, copiii au participat la concursul desenului pe asfalt şi la alte activităţi.

Fluxul de știri
0