Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de locuri de muncă, prezentate la un târg organizat de UTM

© Sputnikтрудоустройство
трудоустройство - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ediţiei a 11-a a Târgului locurilor de muncă pentru tinerii absolvenţi organizat de UTM zeci de companii au propus absolvenţilor sute de locuri vacante.

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik Moldova. Vineri Universitatea Tehnică din Moldova a organizat un târg al locurilor de muncă pentru tinerii specialişti. Serviciul de presă al instituţiei menţionează că acesta a fost al unsprezecelea eveniment de acest gen organizat de UTM.

În cadrul târgului 71 de companii  din diverse ramuri ale economiei naţionale, ce activează în diferite regiuni ale ţării, au propus absolvenţilor 782 de locuri vacante, ceea ce reprezintă 46 la suta din  numărul absolvenţilor anului 2015. Cei mai solicitaţi au fost  tinerii specialişti care au obţinut calificare în domeniul tehnologiilor informaţionale, teleradiocomunicaţiilor, industriei uşoare, energeticii, transporturilor şi marketingului.

De asemenea, unele întreprinderi au oferit pentru studenţii anilor 2 şi 3  de studii 456 de locuri de stagii profesionale.

UTM precizează că este unica instituţie de învăţământ tehnic superior din Moldova care oferă şi asigură instruirea la 65 de specialităţi pentru toate ramurile economiei naţionale. La aceste specialităţi îşi fac studiile circa 12 mii de studenţi. În scopul organizării mai eficiente a procesului de studii, a stagiilor de practică şi a plasării absolvenţilor în câmpul muncii, UTM a stabilit relaţii de  parteneriat cu 152 de întreprinderi din republică.

 

Fluxul de știri
0