Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reprezentanţii statelor membre ale OCEMN s-au întrunit la Chişinău

© Sputnik / Ministerul Economiei al RMOCEMN la Chişinău
OCEMN la Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
La reuniunea de vineri de la Chişinău a reprezentanţilor statelor membre ale OCEMN au participat oficiali din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, România, Federația Rusă, Serbia, Turcia și Ucraina.

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik Moldova. Vineri, la Chişinău s-au întrunit reprezentanţii statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN). Ministerul Economiei notează că reuniunea a fost organizată de această instituţie sub egida Preşedinţiei moldoveneşti în exerciţiu a OCEMN. La reuniune au participat oficiali din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, România, Federația Rusă, Serbia, Turcia și Ucraina.

Participanţii la Reuniune au făcut un schimb de opinii referitor la modalităţile de consolidare a cooperării economice la nivel regional între ţările membre ale OCEMN, menţionând necesitatea coordonării politicilor şi derularea proiectelor pentru dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din regiunea Mării Negre.

La încheierea reuniunii, viceminiştrii Economiei din ţările membre OCEMN au adoptat o declaraţie comună privind ”Facilitarea Comerțului intraregional și a investițiilor”. Potrivit documentului, părţile au convenit asupra stabilirii mecanismelor practice de eliminare a barierelor netarifare pentru facilitarea comerţului şi încurajarea investiţiilor între statele membre OCEMN în conformitate cu standardele şi normele OMC şi simplificarea procedurilor de trecere a frontierei existente în regiunea OCEMN.
Ministerul Economiei mai notează că a fost agreată dezvoltarea unui proiect de memorandum de înţelegere cu privire la dezvoltarea liniilor de feribot multimodale în regiunea Mării Negre și finalizarea acestora cât mai curând posibil prin semnarea memorandumului de statele membre OCEMN.

Fluxul de știri
0