Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Preveniriea şi profilaxia HIV: instruire pentru poliţiştii moldoveni

© Sputnik / Evgheni PanasencoПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţiştii moldoveni vor obţine abilităţi de implementare a activităţilor de prevenire şi profilaxie HIV.

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik Moldova. Poliţiştii moldoveni sunt instruiţi în domeniul prevenirii şi profilaxiei HIV.

Angajaţii Poliţiei din Republica Moldova participă la cursuri de instruire cu genericul „Implementarea activităţilor de prevenire şi profilaxie HIV în mediul grupurilor cu risc sporit de infectare”, a anunţat IGP.

În activitatea de instruire a poliţiştilor sunt implicaţi reprezentanţii mai multor orhanizaţii neguvernamentale ce activează în Moldova.

Scopul activităţilor de instruire, potrivit IGP, este implementarea şi utilizarea eficientă în activitatea poliţiei a prevederilor Instrucţiunii metodice cu privire la intervenţia Poliţiei în prevenirea şi profilaxia HIV în mediul grupurilor cu risc sporit de infectare. Oamenii legii vor fi familiarizaţi cu tematici precum experiența internațională de interacțiune a organelor de drept cu consumatorii de droguri și organizațiile neguvernamentale active în domeniu, legislația națională și internațională în domeniul consumului de droguri și HIV/SIDA, rolul și sarcinile Poliției în prevenirea HIV/SIDA, securitatea personală și profilaxia individuală în situațiile cu risc de infectare HIV sau alte boli hemotransmisibile.

Fluxul de știri
0