Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat german: să reducem dependenţa de serviciile secrete ale SUA

© Sputnik / Виталий Савельев / Accesați arhiva multimediaГосударственный визит Президента РФ Владимира Путина в ФРГ
Государственный визит Президента РФ Владимира Путина в ФРГ - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul din Bundestag-ul german, Andrew Junco, pledează pentru reducerea dependenţei serviciilor de informaţii ale Germaniei faţă de structurile similare din SUA.

CHIŞINĂU, 28 mai – Sputnik Moldova. Germania are nevoie să reducă dependenţa Serviciului Federal de Informaţii faţă de serviciile secrete americane, a spus deputatul din Bundestag-ul german, Andrew Junco, într-un interviu pentru agenţia Sputnik.

La mijlocul lunii aprilie, în Germania a avut loc un nou scandal, atunci când o serie de instituţii mass-media germane au anunţat că serviciile secrete americane au folosit posibilităţile tehnice ale Serviciului Federal de Inteligenţă al Germaniei pentru spionarea politicienilor din Franţa şi Austria, dar şi a corporaţiilor europene mari. „Guvernul Merkel trebuie să pledeze univoc pentru independenţa faţă de SUA. Uneori se pare că anumite ţări ale Americii Latine sunt mai puţin dependente de SUA, decât Germania, deoarece ele exprimă părerea lor şi demonstrează mai mult curaj”, — a spus Junco.

 

Fluxul de știri
0