Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Educaţiei susţine instruirea profesională în şcoli

© Sputnikjob
job - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației sprijină programele de orientare profesională în școli, astfel încât viitorii absolvenți să facă o alegere corectă, în conformitate cu aptitudinile și aspirațiile pe care le au.

CHIŞINĂU, 28 mai – Sputnik Moldova. Ministerul Educației sprijină programele de orientare profesională în școli, a declarat joi ministrul de resort Maia Sandu în cadrul ediției a V-a a Forului meseriilor, care se desfășoară la Chișinău. 

Ярмарка вакансий - Sputnik Moldova
Societate
Un iarmaroc al locurilor vacante de muncă va avea loc la Chișinău

La eveniment participă peste 30 instituţii de învăţământ, 60 de companii şi întreprinderi angajatoare, ONG-uri, reprezentanți ai autorităţilor publice locale. 

„Alegerea viitoarei profesii reprezintă o provocare mare. În același timp, trebuie să fim pregătiți să învățăm lucruri noi pe tot parcursul vieții pentru a fi competitivi pe piața muncii”, a declarat Sandu.  

La Forul meseriilor și Târgul locurilor de muncă pentru tineret participă absolvenți ai  gimnaziilor, liceelor, instituțiilor de învățământ profesional tehnic și superior, tineri care își caută un serviciu, precum și persoane angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă. 

Evenimentul se desfășoară sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Educaţiei. 

 

Fluxul de știri
0