Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Seceta şi grindina ar putea să afecteze recolta în RM

© Sputnik / Первенцев /  / Accesați arhiva multimediaВысохшая земля
Высохшая земля - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În unele raioane ale țării roada a suferit atât din cauza secetei, dar și a precipitațiilor.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik Moldova. Pagubele cauzate agriculturii moldoveneşti de ploile cu grindină ce au căzut în nordul ţării în zilele de 25 şi 26 mai urmează să fie evaluate în cel mai scurt timp de către specialiştii Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, a declarat secretarul de presă al acestei instituţii, Liliana Pușcașu.

”La  25 și 26 mai, în nordul țării, au căzut ploi cu grindină. Au fost afectate 59 de hectare de livezi în satul Parcova, raionul Edineț. În următoarele zile vom aduna toată informația și vom calcula pagubele materiale provocate”, a declarat Pușcașu.

Anterior specialiştii au subliniat că în luna mai nivelul de umiditate al solului a scăzut brusc şi din această cauză va fi afectată roada de porumb, sfeclă de zahăr și floarea soarelui.

Serviciul hidrometeorologic au remarcat faptul că pe cea mai mare parte a teritoriului țării solul este uscat până la o adâncime de 20 de centimetri.

Cele mai secetoase raioane au fost recunoscute Soroca, Fălești și Glodeni.

Fluxul de știri
0