Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Amintirea lui Ceaikovskii și Pușkin vor fi comemorate la Chișinău

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaПраздник поэзии у памятника А.С.Пушкина в Москве
Праздник поэзии у памятника А.С.Пушкина в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
La Muzeul de Arte va răsuna muzica scrisă de Ceaikovskii după operele lui Pușkin.

 

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik Moldova. O acțiune de comemorare, consacrată celei de a 175-a aniversări din ziua nașterii lui Piotr Iliici Ceakovskii și celei de-a 216-a aniversări din ziua nașterii lui Alecsandr Sergheevici Pușkin va avea loc duminică la Chișinău, la Muzeul Național de Arte.

”Participanții la întâlnirea cu societatea capitalei vor fi artiștii de la Opera Națională ”Maria Bieșu”, de la Teatrul dramatic rus Cehov, dar și laureați ai concursurilor de creație – profesori și studenți de la Academia de muzică, teatru și arte plastice”, a declarat pentru Sputnik Moldova profesorul Iurii Maximov, președintele Asociației internaționale de prietenie și colaborare ”Moldova și Rusia”.

Potrivit lui, în program sunt incluse arii din ”Evghenii Oneghin”, ”Iolanta”, ”Dama de Pică”, dar și romanțe, scrise de Ceaikovskii pe versuri de Pușkin și alți poeți ruși.

 

Fluxul de știri
0