Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE: Rusia nu va permite înţelegeri secrete „în spatele” Coreii de Nord

© Sputnik / Maxim Blinov / Accesați arhiva multimediaBuilding of the Russian Ministry of Foreign Affairs
Building of the Russian Ministry of Foreign Affairs - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia nu va permite nici un fel de înţelegeri secrete „în spatele” Coreii de Nord în problema nucleară, a declarat pentru RIA Novosti, ambasadorul MAE al FR pentru misiuni speciale, Grigori Logvinov.

CHIŞINĂU, 28 mai – Sputnik Moldova. Potrivit lui, partea nord coreeană – este o parte indispensabilă a negocierilor celor şase privind problema nucleară a peninsulei coreene, pentru reluarea cărora pledează Moscova.

„Despre nici un fel de înţelegeri secrete pe la spate nu poate fi vorba, noi categoric nu vom permite acest lucru”, — a subliniat Logvinov, care participă joi la Tokyo, la cea de-a 25 sesiune a Dialogului informal privind cooperare în Asia de Nord-Est, cu participarea reprezentanţilor cercurilor academice şi a funcţionarilor guvernamentali ai ţărilor din regiune.

Aşa cum a menţionat diplomatul, este vorba despre faptul că trebuie luate în considerare „îngrijorările reale ale tuturor părţilor”.

„Noi dorim continuarea dialogului cu toate părţile, nu pretindem la adevărul în instanţă finală, suntem gata să îi ascultăm pe partenerii noştri şi, evident, din partea nord-coreeană – parte indispensabilă a procesului de negocieri”, — a subliniat Logvinov.


Fluxul de știri
0