Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Populaţia RM nu beneficiază de facilităţi, din lipsă de informaţie

© Sputnik / Ministerul Justiţiei al RMVictor Burunsus
Victor Burunsus - Sputnik Moldova
Abonare
Victor Burunsus, reprezentantul Băncii Mondiale la Chişinău, susţine că cetăţenii moldoveni şi investitorii străini nu sunt la curent cu facilităţile şi scutirile prevăzute de legislaţia RM şi nu pot beneficia de acestea.

CHIŞINĂU, 27 mai – Sputnik Moldova. Victor Burunsus, reprezentantul Băncii Mondiale la Chişinău, susţine că deşi la ora actuală cadrul normativ din Republica Moldova oferă un şir de facilităţi şi scutiri fiscale, populaţia nu poate beneficia de acestea pentru că nu le cunoaşte.

Reprezentantul Băncii Mondiale a declarat miercuri la o întâlnire cu ministrul moldovean al Justiţiei, Vladimir Grosu, că instituţia pe care o reprezintă este dispusă să vină cu o serie de iniţiative „care ar avea drept scop motivarea antreprenorilor mici şi mijlocii, precum şi atragerea companiilor străine în finanţarea şi dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova, prin facilitarea accesului la informaţii în format electronic”.

„Iniţiativele noastre vin pentru a soluţiona această problemă, de a găsi o modalitate simplificată de acces la informaţii electronice şi a putea fi uşor găsite legile şi hotărârile pentru fiecare, fie el cetăţean al Republicii Moldova sau investitor de peste hotare", a spus Victor Burunsus, citat de serviciul de presă al Ministerului Justiţiei.

Potrivit sursei, ministrul Justiţiei a salutat propunerile enunţate.

Fluxul de știri
0