Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Terminalul Aeroportului internațional din Chișinău își schimbă aspectul

© Sputnik / Evgheni PanasencoAeroportul international chisinau
Aeroportul international chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
La aeroportul din Chișinău continuă lucrările de construcție, care au drept scop armonizarea porților principale ale țării.

 

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik Moldova. Compania-administrator a Aeroportului internațional din Chișinău continuă realizarea unui plan de proporții pentru modernizarea porților principale ale țării. La această etapă se efectuează lucrări de reconstruire și extindere a terminalului aeroportului.

Așa cum remarcă reprezentanții companiei, în limitele proiectului vor fi reutilate toate terenurile gării, va fi schimbat interiorul terminalului în corespundere cu cerințele cele mai moderne privind funcționalitatea aeroportului și confortul pasagerilor.

La baza noii concepții sunt puse tendințele unui nou designer. Autorul proiectului de design al noii aerogări este cunoscutul birou moldovenesc de arhitectură ”AF ARCHITECTS”. Extinderea și reconstrucția terminalului va permite să se mărească aproape de 2 ori capacitatea de trecere a Aeroportului, până la 750 de pasageri în oră, iar așteptarea lor să fie destul de confortabilă.

Potrivit lui Petru Jardan, director general al companiei-concesionar al ”AVIA-INVEST”, se planifică crearea noilor locuri de muncă pentru colaboratorii Poliției de frontieră și în zona de înregistrare. Astfel, numărul de ghișee pentru înregistrare va crește de la 12 la 18. Va crește și numărul de puncte ale controlului pașapoartelor.

Pentru realizarea proiectului de modernizare a aeroportului au fost selectate două companii moldovenești – proiectantul ”Urbanproiect” și compania de construcții ”Exfactor Grup”. Aceste companii au participat și la construcția parcării supraetajate din fața aeroportului. Ele au fost selectate în urma unei licitații, făcându-ne cele mai tentante propuneri. La aceste lucrări vor participa peste 200 de specialiști și muncitori.

Reconstrucția terminalului Aeroportului internațional Chișinău a început la 3 noiembrie 2014 și va fi încheiată în luna septembrie a acestui an. Proiectul prevede extinderea terminalului până la 3860 de metri pătrați, dar și reutilarea terenurilor deja existente în corespundere cu standardele internaționale. În total, se fac lucrări pe o suprafață de 15 000 de metri pătrați.

Compania ”AVIA INVEST” concretizează că lucrările de construcție nu vor influența activitatea operațională a aeroportului și graficul de decolare/aterizarea  a aeronavelor.

 

Fluxul de știri
0