Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Retransmiterea „Rossia 24” în RM a fost sistată din nou

Abonare
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a luat, miercuri, decizia de sistare a retransmiterii în Moldova a postului TV „Rossia 24”.

CHIŞINĂU, 27 mai – Sputnik Moldova. Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a luat, miercuri, decizia de sistare a retransmiterii în Moldova a postului TV „Rossia 24”, reluată la 1 ianuarie 2015, a anunţat pentru Sputnik Moldova consultatul CCA, Lilia Guţu.

Potrivit ei, membrii CCA şi-au motivat decizia prin faptul că „Rossia 24” a difuzat filmul documentar „Crimeea: drumul spre Patrie” şi a reportajului privind situaţia în Transnistria „între două focuri”.

Potrivit raportului CCA, în filmul „Crimeea: drumul spre Patrie” „au fost utilizate formulări agresive, cu o orientare antistatală în raport cu Ucraina”. De asemenea, CCA a concluzionat că filmul încearcă să manipuleze opinică publice – precum că Ucraina este prezentată în lumină proastă, iar Rusia – doar în postură victorioasă.

Aşa cum a precizat Guţu, decizia CCA s-a bazat pe o serie de articole din Codul Audiovizualului RM, Constituţia RM şi Convenţia pentru Drepturile Omului.

În vara anului trecut, CCA a sistat transmisiunea canalului „Rossia 24” până la 1 ianuarie 2015. Atunci, membrii consiliului declarau că televiziunea rusă „prezintă o poziţie părtinitoare” în programele informativ-analitice. În special, o asemenea poziţie a fost prezentată în raport cu evenimentele din Moldova. 

 

Fluxul de știri
0