Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tiraspolul a introdus taxe pentru laptele din Moldova și Ucraina

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaМолочный комбинат в Омске
Молочный комбинат в Омске - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior, din cauza devalorizării leului și hrivnei ucrainene, produsele lactate de import introduse în Transnistria s-au ieftin atât de mult, încât a făcut producția locală absolut nerentabilă.

Vladimir Sanduța

Guvernul Transnistriei a luat marți o decizie privind introducerea taxelor vamale speciale la produsele lactate din Moldova și Ucraina, a comunicat serviciul de presă al guvernului.

Inițiatorul unei astfel de decizii este locțiitorul ministrului Dezvoltării Economice, Dmitrii Boltrușko, care a explicat necesitatea introducerii taxelor prin situația critică în care a ajuns ramura. Potrivit lui, din cauza devalorizării hrivnei ucrainene și leului moldovenesc, produsele lactate importate în Transnistria s-au ieftinit atât de mult, încât producția locală a devenit absolut nerentabilă.

În comunicat se menţionează că decizia guvernului de a introduce taxe vamale speciale la produsele lactate de import va egala prețurile la produsele locale și cele de import și va crea condiții pentru concurență onestă. Produsele lactate din Transnistria au ajuns să fie mai scumpe decât cele de import cu 10-25 la sută.

Taxe speciale vor mai fi introduse la apa minerală şi carbogazoasă de import, dar și la unele produse de cofetărie.

Ursa: RIA Novosti.

 

Fluxul de știri
0