Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul îşi propune să sporească calitatea forţei de muncă

job
job - Sputnik Moldova
Abonare
Din totalul de 42,1 mii de şomeri înregistraţi anul trecut la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), au fost plasaţi în câmpul muncii peste 16 mii de persoane.

CHIŞINĂU, 27 mai – Sputnik Moldova. Agenţii economici au prezentat anul trecut la ANOFM în jur de 41,5 mii de locuri vacante de muncă.

oameni люди - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Aproape 8 mii de locuri vacante pentru şomerii din RM

Potrivit Planului de acţiuni pentru ocuparea forţei de muncă aprobat de Guvern, în 2015 urmează să fie organizate un şir de măsuri de promovare a antreprenoriatului şi creării locurilor noi de muncă, măsuri ce vor contribui la creşterea calităţii forţei de muncă şi sporirea adaptabilităţii acesteia la schimbările economice şi sociale.

Guvernul îşi propune să majoreze în 2015 rata de ocupare a forţei de muncă, dezvoltarea mobilității profesionale, instruirea continuă şi sporirea rentabilității muncii.

Potrivit estimărilor, pentru realizarea Planului sunt necesare 490 de milioane de lei, dintre care 250 de milioane de lei vor fi acoperite din bugetul de stat, 36 de milioane de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, 33 de milioane, din bugetul unităţilor administrativ-teritoriale, 60 de milioane vor fi din sursele proprii ale instituţiilor aflate în gestiune şi 110 milioane de lei — din surse externe.

 

 

Fluxul de știri
0