Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Educaţiei a prezentat Planul-cadru de învăţământ

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaШкольный учитель
Школьный учитель - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației a publicat Planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal pentru anul de studii 2015-2016.

CHIŞINĂU, 27 mai – Sputnik Moldova. Conform Codului Educației, durata anului de studii este de 33 de săptămâni în învăţământul primar, de 35 de săptămâni în învățământul gimnazial și liceal, iar în clasele terminale a IX-a și a XII-a, durata anului de studii fiind de 34 de săptămâni. 

Pe parcursul viitorului an școlar, toți elevii vor avea o vacanță de iarnă cu o durată de 17 zile și o vacanță de Paști de 10 zile.

De asemenea, elevii din clasele primare vor avea nouă zile de vacanță de toamnă și alte nouă zile de vacanță în perioada 27 februarie – 8 martie. Elevii claselor gimnaziale și liceale vor avea două vacanțe intrasemestriale între 29 octombrie – 1 noiembrie  și  4 – 8 martie.  

Durata estimată pentru pregătirea temelor de acasă la toate disciplinele școlare pentru ziua următoare nu trebuie să depășească o oră pentru clasa a I-a, 1,5 ore – pentru clasele II-III, 2 ore – pentru clasa a IV-a, 2,5 ore – pentru clasele V-VII și 3-3,5 ore – pentru clasele VIII-XII. 

 

Fluxul de știri
0