Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova a fost marcată Ziua independenței Azerbaidjanului

© фото пресс-службы посольства Азербайджана в РМПосол Азербайджанской Республики в РМ Намик Алиев
Посол Азербайджанской Республики в РМ Намик Алиев - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada Republicii Azerbaidjan în RM a oferit un dineu oficial cu prilejul Zilei Independenței.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik Moldova. Ambasada RA în Moldova a oferit un dineu oficial la Chișinău, consacrat Zilei independenței Azerbaidjanului.

În debutul evenimentului, au luat cuvântul ambasadorul RA, Namik Aliev, și vice-premierul pentru reintegrare al Moldovei, Victor Osipov.

La ceremonie au mai participat fondatorul și redactorul principal al revistei internaționale ”Lumea Azerbaidjanului” Eldar Islamov, reprezentanți ai Guvernului Moldovei, șefii misiunilor diplomatice în Moldova, parlamentari din RM, rectori universitari, savanți, oameni de cultură, președintele și membri ai Congresului azerilor din Moldova, reprezentanți ai mass-media.

Eldar Islamov a decorat-o pe prima doamnă a Moldovei, Margareta Timofti, și pe soția ambasadorului Natavan Makili-Alieva cu ordinul ”Mamă grijulie”, pe Aurelia Grigoriu, fost omudsman al RM – cu ordinul ”Inimă de Aur”, cu o diplomă a Fondului —  pe președintele Congresului azerilor din Moldova Viugara Novruzova.

Ambasada Azerbaidjanului a mai organizat și o expoziție de carte despre Azerbaidjan și despre liderul poporului azer Gheidar Aliev.

 

Fluxul de știri
0