Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A crescut numărul apartamentelor date în folosinţă

© Sputnik / Ahn Young-joon, POOLNorth Korean workers construct a factory in the Kaesong Industrial Complex, north of the inter-Korean border, North Korea (file photo)
North Korean workers construct a factory in the Kaesong Industrial Complex, north of the inter-Korean border, North Korea (file photo) - Sputnik Moldova
Abonare
În primele trei luni ale anului în curs au fost date în folosinţă 579 apartamente noi cu suprafaţa totală de 66,3 mii metri pătraţi.

CHIŞINĂU, 27 mai – Sputnik Moldova. Conform Biroului Naţional de Statistică (BNS), comparativ cu perioada respectivă a anului precedent acest indicator a fost în creştere cu 6,3%.

Din contul mijloacelor proprii ale populaţiei au fost date în folosinţă 299 case de locuit individuale, în descreştere cu 10,9% faţă de realizările din ianuarie-martie 2014.

În oraşe au fost date în exploatare 451 apartamente, în creştere cu 20,9%. Comparativ cu ianuarie-martie 2014 cota-parte a locuinţelor date în folosinţă în mediul rural s-a micşorat cu 8,9 puncte procentuale.

Cel mai mare volum al construcţiilor de locuinţe s-a înregistrat în municipiul Chişinău. În capitală au fost date în folosinţă 416 apartamente.


Fluxul de știri
0