Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

FR îngrijorată de refuzul privind intrarea în RM a pacificatorilor ruşi

© Sputnik / Maxim Blinov / Accesați arhiva multimediaBuilding of the Russian Ministry of Foreign Affairs
Building of the Russian Ministry of Foreign Affairs - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova este îngrijorată de refuzul privind intrarea pe teritoriul Moldovei a militarilor contingentului rusesc al Forţelor Pacificatoare Comune din Transnistria

CHIŞINĂU, 27 mai – Sputnik Moldova. Acest lucru îngreunează serios îndeplinirea de către aceştia a misiunii de asigurare a păcii în regiune, a declarat MAE al FR.

„Partea rusă a declarat ferm că o îngrijorare deosebită este provocată de refuzurile în creştere de intrare în Republica Moldova pentru militarii contingentului Forţelor Pacificatoare Comune în regiunea transnistreană, ceea ce îngreunează serios îndeplinirea de către aceştia a misiunii de asigurare a păcii şi liniştii pe Nistru”, se spune în comunicatul publicat pe site-ul instituţiei.

Se subliniază şi faptul că „o asemenea practică nemotivată nu corespunde nivelului de relaţii dintre două ţări şi asigurările declarate de persoanele oficiale ale Republicii Moldova privind tendinţele de cooperare constructivă cu Federaţia Rusă”.


Fluxul de știri
0