Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisia de la Veneţia va aviza modificările la Codul Audiovizualului

© Sputnik / Parlamentul Republicii MoldovaAndrian Candu Андриан Канду
Andrian Candu Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova nu va examina proiectele de modificare a Codului Audiovizualului, fără o expertizare internaţională suplimentară a acestora.

CHIŞINĂU, 26 mai — Sputnic Moldova. Deputaţii nu vor examina, deocamdată, proiectele de modificare a Codului Audiovizualului, până nu vom avea o concluzie definitivă a Comisiei de la Veneţia în această privinţă, a declarat, marţi, spicherul, Andrian Candu, după şedinţa Biroului Permanent al Parlamentului.

Modificările propuse în proiectele iniţiate de legislatori presupun o majorare a ponderii emisiunilor realizate în limba de stat, difuzate de posturile TV din Moldova, indiferent de forma de proprietate a acestora, zona de emisie şi auditoriul-ţintită. Se propune, de asemenea, limitarea retransmiterii emisiunilor informative şi analitice, cu excepţia celor produse în SUA, în UE, dar şi în ţările care au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Ţinând cont de faptul că în Moldova nu există un punct de vedere univoc în această chestiune, am decis să solicit o avizare suplimentară din partea experţii internaţionali, a precizat Candu.

În opinia acestuia, Consiliul Europei, alte organizaţii internaţionale ar trebui, de asemenea, să-şi expună poziţia în problema libertăţii de exprimare şi a libertăţii presei.

Abia  după o expertiză internaţională, dar şi după noi audieri publice, vom reveni la dezbaterile din Parlament, a mai specificat Candu.

 

Fluxul de știri
0