Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Agricultori: seceta poate influența negativ viitoarea recoltă

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaПовседневная жизнь фермерского хозяйства Приморского края
Повседневная жизнь фермерского хозяйства Приморского края - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit prognozelor sinopticilor, în următoarele zile în Moldova vor cădea ploi de scurtă durată.

 

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik Moldova. Temperaturile înalte și lipsa îndelungată a precipitațiilor pe teritoriul Moldovei pot influența negativ asupra viitoarei recolte, a comunicat pentru Sputnik Moldova președintele Asociației ”Agroinform”, Alexei Ivanov.

Potrivit lui, dacă timpul secetos va continua și în zilele următoare, pierderile la culturile cerealiere ar putea fi şi de 50 la sută.

Tatiana Mironova, șefa centrului de monitoring al Serviciului hidrometeorologic de stat a remarcat că la momentul dat condițiile pentru formarea unei recolte bune nu sunt favorabile. Dacă însă în zilele următoare vor cădea ploi abundente, situația se poate ameliora.

Potrivit specialistului, cele mai sensibile în această perioadă sunt culturile de primăvară – sfecla de zahăr, porumbul, floarea soarelui, tutunul. Acum acestea au o creştere intensivă și își iau umiditatea de la suprafața solului.

Conform prognozelor sinopticienilor, în următoarele zile pe teritoriul ţării noastre vor cădea ploi de scurtă durată.

 

Fluxul de știri
0