Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Transnistria pregătește un apel către Putin,cu rugămintea de a fi apărată

© Sputnik / Sergei Kuznetsov / Accesați arhiva multimediaУчения Оперативной группы российских войск в Приднестровье
Учения Оперативной группы российских войск в Приднестровье - Sputnik Moldova
Abonare
Anularea de către Ucraina a acordului privind tranzitul militarilor ruși a provocat neliniște.

Vladimir Sanduța

Reprezentanții a 66 de organizații obștești din nerecunoscuta Republică Moldovenească Nistreană au decis, luni, în cadrul unei şedinţe comune, să adreseze un apel preşedintelui FR, Vladimir Putin, pentru a-l ruga să ia măsuri de protejare a existenței pașnice a poporului din Transnistria, în cazul unor eventuale amenințări.

Vorbitorii și-au exprimat neliniștea în legătură cu situația care se creează în jurul regiunii transnistrene. O îngrijorare aparte a provocat anularea de către Kiev a acordului privind tranzitarea teritoriului ucrainean de militarii ruși aflaţi temporar în Transnistria, concentrarea tehnicii militare ucrainene la hotarul regiunii, dar și activizarea structurilor NATO în Moldova.

Participanţii la întrunire au ajuns la înțelegerea ca până la 1 iunie să elaboreze textul apelului, ţinându-se cont de propunerile exprimate, după care acesta să fie trimisă liderului RMN, Evghenii Șevciuk, pentru a fi transmis ulterior șefului statului rus.

Sursă: RIA Novosti

 

Fluxul de știri
0