Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Finanţarea domeniului Justiţiei în continuă creştere

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Abonare
Bugetul de stat pe anul 2015 pe domeniul Justiției și Drepturile Omului continuă tendința de creștere a sumelor alocate.

CHIŞINĂU, 26 mai – Sputnik Moldova.

Bugetul de stat pe anul 2015 pe domeniul Justiției și Drepturile Omului continuă tendința de creștere a sumelor alocate.

Potrivit unei analize efectuată de Expert-grup, finanţarea este  destinată, în special, majorării salariilor judecătorilor, construcţiei sediilor pentru judecătorii și îmbunătățirii condițiilor de detenție.

„Cheltuielile direcționate pentru creșterea salariilor judecătorilor și procurorilor, îmbunătățirea condițiilor de detenție, procurarea echipamentelor necesare pentru instanțele judecătorești sunt în continuă creștere”, constată experţii.

Cheltuielile bugetului de stat la capitolul „Justiția și jurisdicția constituțională” pe anul 2015 constituie 750,8 milioane de lei, ceea ce reprezintă 0,64% din PIB sau 2,2% din totalul cheltuielilor Bugetului Public Național.

Suma planificată pentru acoperirea pensiilor judecătorilor în 2015 este de 39,82 milioane lei, sau de aproape 3 ori mai mare decât cea planificată pentru 2014.

 

 

Fluxul de știri
0