Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorul FR și ministrul agriculturii s-au întâlnit la Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaFarit Muhametşin
Farit Muhametşin - Sputnik Moldova
Abonare
Sula și Muhametșin au discutat dezvoltarea de mai departe a politicii de import-export între ambele țări.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik Moldova. Întâlnirea dintre ministrul agriculturii și industriei alimentare al RM Ion Sula și ambasadorul Rusiei în RM Farit Muhametșin a avut loc la Chișinău, a comunicat marți o sursă de la Ambasada FR în RM.

Părțile au discutat situația colaborării comercial-economice și științifice în domeniul agriculturii dintre Moldova și Rusia.

Sula a accentuat importanța pieței ruse pentru întreprinderile agricole din Moldova și a  atras atenția asupra situației complicate în care se află acestea în urma introducerii de către Rusia a limitărilor pentru introducerea unor mărfuri agricole.

Ministrul a informat ambasadorul despre pașii pe care îi întreprinde Chișinăul în scopul asigurării unui control eficient al calității produselor din sectorul agricol. El a mulțumit părții ruse pentru scoaterea treptată a limitărilor pentru unele companii și a propus reexaminarea posibilității unor atare măsuri pentru mai mulți producători.

Muhametșin a susținut ideea unui dialog mai intens al părților pentru a depăși actualele greutăți.

Ambasadorul a remarcat poziția deschisă a părții ruse de a căuta împreună căi de depășire a divergențelor în ce privește semnarea de către Moldova a Acordului de asociere cu UE pentru colaborarea economică dintre Rusia și Moldova.

În timpul întâlnirii a fost discutată și posibilitatea discutării tematicii colaborării bilaterale în domeniul agricol la întâlnirea care va avea loc între șefii de guverne ai țărilor noastre care va avea loc în Kazahstan la 29 mai, dar și la nivelul comisiei interparlamentare pentru colaborare economică.

Fluxul de știri
0