Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC le cere concurenţilor electorali să respecte legea

© SputnikИзбирательная урна с гербом Молдавии
Избирательная урна с гербом Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
CEC menţionează într-un comunicat difuzat luni că mai mulţi concurenţi electorali nu se conformează tuturor prevederilor Codului electoral, dar mai cu seamă unor norme introduse recent în legislaţie.

CHIŞINĂU, 25 mai – Sputnik Moldova. Comisia Electorală Centrală îi îndeamnă pe concurenţii electorali să respecte prevederile legislaţiei, în special a celor ce ţin de comportamentul concurenţilor electorali în perioada electorală.

CEC subliniază că la 14 aprilie curent au intrat în vigoare noile amendamente la Codul electoral, prin care li se interzice concurenţilor electorali să implice sub orice formă persoanele care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova în acţiunile de agitaţie electorală.

„Cu regret, pe site-urile mai multor partide politice, precum şi pe reţelele de socializare continuă să apară în publicitate electorală informaţii şi imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atât din ţară cât şi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale”, se arată într-un comunicat al CEC difuzat luni.

Autoritatea electorală centrală a remarcat şi faptul că se interzice chiar şi combinarea de culori şi/sau sunete ce invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

Fluxul de știri
0