Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Andrei Usatîi este transferat în arest la domiciliu

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediaСудебный молоток
Судебный молоток - Sputnik Moldova
Abonare
Ex-ministrul sănătății din Republica Moldova, transferat din camera de închisoare a penetenciarului de la Pruncul în arest la domiciliu.

 

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik Moldova. Judecătoria sectorului Buiucani a decis, luni, plasarea în arest la domiciliu a fostului ministru al sănătății, Andrei Usatîi, care este suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu în cadrul licitațiilor de procurare a utilajului pentru spitale și a preparatelor medicale.

Fostul ministru s-a aflat în izolatoruul închisorii de la Pruncul, fiindu-i prelungit deja termenul de arest. Dorin Compan, procuror la Procuratura Anticorupție, a declarat că ”procurorii presupun că domnul Usatîi și-a depășit atribuțiile de serviciu și a adus statului prin acțiunile sale un prejudiciu de 8 milioane de lei”.

În acest dosar sunt cercetate mai mult de 20 de persoane, inclusiv șefii celor mai mari instituţii medicale din Moldova. În în cadrul investigaşiilor, au fost scoase la iveală mai multe cazuri de falsificare a rezultatelor tenderelor. Au fost intentate 15 dosare penale pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, corupție activă și pasivă.

Oamenii legii verifică tenderele de procurare a  utilajului medical și a preparatelor în sumă de 200 milioane de lei.

În timpul perchezițiilor, colaboratorii CNA au depistat sume importante de bani aparţinând figuranților. În total, au fost descoperiți 190,8 mii de euro, 51,2 mii de dolari și 60 de mii de lei.

 

Fluxul de știri
0